Pyetje dhe Përgjigje

A bën të flesh gjatë agjërimit?

Me emrin e Zotit, Bamirës dhe Mëshirues!


  E nderuar,


    Për pyetjen tuaj, ju përgjigjemi nga teksti "Rregullat e hollësishme të agjërimit" që e kemi në faqen tonë (http://dielli.net/lexo.php?id=138). Në të, dijetari i famshëm Sejjid Ali Sistani thotë:


 1569Nëse personi bën nijet para ezanit të sabahut për të agjëruar, pastaj e zë gjumi dhe zgjohet pas kohës së akshamit, agjërimi i tij është në rregull.


 Kjo do të thotë se gjumi nuk e prish agjërimin, edhe sikur e gjithë dita të kalohet në gjumë.


Me respekt!__________________


Libraria Digjitale Dielli
www.dielli.net
   

Kthehu