Ese
Alkimia e lumturisë (Kimja-i saadet) Muhammed el-Ghazali
Qerbelaja dhe Imam Huseini në Letërsinë Persiane dhe Indo-Muslimane Annemarie Schimmel
Demoni i Keq Akbar S. Ahmed
Logos Ilhan Berk
Mbi Qytetërimin Muhammed Hatami
Muslimanët duhet të reshtin të shfajësuari Fahrudin Ahmet
Shkrime të padobishme Ismet Ozel
Si ta trajtojm ndjenjat e turpit te Fëmijët Zehra Mezerxhi
Standardet e dyfishta,morali i çuditshëm dhe hipokrizia në këtë luftë kundër Terrorizmit Rober Fisk
Studime rreth Fesë, Islamit dhe Kohës Muhammed Hatami
Trende globale në religjion Ismail Bardhi
Turqit Vardarianëdhe roli i tyre në përhapjen e islamit në trojet iliro-shqiptar gjat shek. IX-XIV Nexhat Ibrahimi
Vetëperceptimet e Qytetërimeve Ahmed Davutoglu
22 Behmeni, dita e fitores dhe rezistencës Aida K. Pirani